AnnasProfylax - en riktig profylaxkurs

"Varför ska jag gå er kurs? Vad handlar den om för mig? Är det bara andning och sånt?" En blivande pappa ringde till kontoret och frågade. "Ja, du och din kvinna kommer att få lära er andning och sånt", Anna skrattar, "Men den handlar mycket om hur du som partner kan bli en riktigt trygg coach. Vår erfarenhet är att om partnern vet hur han eller hon ska ge ett bra stöd, då föder kvinnan barn! Mitt mål är att du ska känna dig helt lugn och trygg med fickorna fulla av strategier."

AnnasProfylax är kursen som ger dig och din partner konkreta strategier och inspiration. Hur föder man barn? Hur kan du möta och hantera smärta? Hur kan du som partner ge det allra bästa stödet och hjälpa din kvinna att känna sig lugn och trygg? Vad ni kan göra hemma eller när ni är ensamma på rummet?

AnnasProfylax handlar om hur ni kan tänka, träna och göra innan och under födelsen. Målet är att ni ska få en fin förlossning och en bra start på ert föräldraskap. Alla våra kursledare är skickliga profylaxinstruktörer och pedagoger med egen erfarenhet av att föda med AnnasProfylax.

Förberedelse som gör skillnad

Att andas och slappna av fastän det gör ont kräver träning. När du är stressad, har ont eller blir rädd, har kroppen en tendens att göra precis motsatsen - därför behöver du lära in ett nytt beteende. För att ha goda marginaler rekommenderar vi att man går kursen ca två månader före beräknat förlossningsdatum, från vecka 32 och framåt. Då finns det gott om tid för träning, reflektion och förberedelse. Det är självklart aldrig för sent att gå kursen. Bättre att ha tränat en gång än inte alls.

Kursens fyra vitala byggstenar

1. Andning och avslappning - När vi har ont spänner vi kroppen automatiskt. Rätt andningsteknik och avslappning gör att du upplever mindre smärta. Med hjälp av andningen ”kapas” smärttopparna och livmoder och barn säkras en jämn syretillförsel.

2. Mental förberedelse – Hur du tänker spelar roll. Med ett mål i sikte är det lättare att orka hela vägen. Under kursen skapar ni en färdplan med målbilder, hittar strategier för olika situationer och tränar visualisering.

3. Partnerns Roll – Hur kan du som partner känna dig trygg och vara det bästa stödet för din kvinna? Du får egna verktyg så att du kan hjälpa mamman till ökad avslappning. Vi hjälper er att hitta sätt som passar just er två.

4. Massagetekniker – Att få massage under värkarbetet ger ovärderlig smärtlindring, lugnar och stärker värkarbetet. Tillsammans får ni träna på olika tekniker.

Upplägg

AnnasProfylax Grundkurs är uppdelad på två (2) tillfällen á tre (3) timmar. Vi har kurser med en vecka mellan första och andra tillfället, men vi har även intensivkurs upplägg dagarna efter varandra. Det gör det möjligt för dig och din partner (eller den du kommer ha vid din sida) att resa till Stockholm om du bor någon annanstans eller vill gå kursen koncentrerat av andra anledningar.


Yasuragi extra allt

De flesta av våra kurser hålls i vår egen fina lokal vid Mariatorget i Stockholm. Då och då har vi kursen förlagd till Yasuragi (Hasseludden). I en underbar miljö och i en kurslokal med havsutsikt, får kursen ytterligare en guldkant. Kursen kostar lika mycket som på Mariatorget, men ni behöver boka dag- eller helgpaket separat. Sista natten med gänget?


Hör gärna av dig om du har frågor på telefon 08-758 02 10 eller till kurser@profylaxgruppen.com.

Välkommen!

Boka här!


Läs mer om våra kurser

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Mariatorget 1c
118 48 Stockholm
Tel: 08-758 02 10 Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.

kurser@profylaxgruppen.com