Webbkurs

PROFYLAXGRUPPEN

Mariatorget 1c
118 48 Stockholm
Tel: 08-758 02 10 Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.

kurser@profylaxgruppen.com

Vanliga frågor

Varför har ni gjort en webbkurs, när ni har fysiska profylaxkurser?

Vår vision är att alla gravida ska ha möjlighet att förbereda sin förlossning för att på så sätt öka möjligheten till en bra upplevelse. Webbkursen gör det möjligt att nå gravida som bor på orter där vår ordinarie kursverksamhet inte finns. Med webbkursen når vi även gravida som av olika skäl inte kan eller vill gå i grupp, den ger också ökad flexibilitet i det att kursdeltagarna själva kan lägga upp kursen efter egna behov.

Hur skiljer sig denna från era fysiska profylaxkurser?

Grundupplägget är detsamma som våra fysiska kurser med andning, avslappning, mental förberedelse,  partnern som coach, samt massage och beröring. Det följer även med skriftligt kursmaterial. Den fysiska kursen innehåller självfallet fler detaljer kring varje moment som av tidsskäl inte får plats i webbkursen.

Vad rekommenderar ni – fysisk kurs eller webbkurs?
Här måste ni se till vilka ni är som personer och hur ni prioriterar de olika möjligheterna som de olika kurserna ger. Den fysiska kursen ger stor närvaro och möjlighet att delta i den dynamik som gruppen ger. Ni får också ”på-plats-instruktioner” av en profylaxinstruktör. Ni har avsatt en tid samt förflyttar er till annan plats viket också mentalt kan öka engagemanget hos båda två. Om man däremot inte kan eller vill gå kurs med andra är webbkursen en möjlighet till en bra grundförberdelse på era villkor. Man kan gå kursen under en längre tid – fyra veckor – då man när som helst kan spela upp det avsnitt man vill träna särskilt på.

Fungerar kursen att köra på alla datorer?
Du/Ni behöver: 
    * En dator med internetuppkoppling
    * Bandbredd/Internethastighetskrav: Minst 500 kBit
    * Fungerar både på PC och Macintosh
    * Inget hårddiskutrymme används. Filmen streamas ut när ni tittar.

Vår trailer som du finner på www.profylaxgruppen.com/webbkurs streamas ut på precis samma sätt som kursens filmer. Kan du se denna utan problem på din dator, så vet du att kursfilmerna också fungerar problemfritt.

Är kursen ett skriftligt material som jag laddar ner och skriver ut?
Nej. AnnasProfylax webbkurs är en filmad profylaxkurs med en kursledare som instruerar två gravida par i de olika momenten, samt uppmanar dig som kursdeltagare att pausa och öva när det är dags för det. I webbkursen ingår visst skrivet kursmaterial att printa ut.

Vad menar ni med att man har ”fri tillgång till kursen i 4 veckors tid”?

Du kan logga in på kurssidan med ditt personliga inlogg i 28 dagar från köptillfället och göra kursen så många gånger du vill.

Kan man verkligen lära sig profylax genom att göra en internetkurs?

Absolut. Profylax handlar om att träna andning, avslappning, mental förberedelse och hitta strategier för att bemästra tuffa situationer. Inget av detta är komplicerat, svårt eller konstigt, däremot behöver man vara målmedveten med sin träning. Det räcker inte att bara låta kursen rulla och sedan tro att allt sitter. Precis som med andra kurser är det mycket upp till mottagaren att förvalta materialet för bästa resultat. Profylax är färskvara - träning ger färdighet.

När ska man gå kursen?
För att ha goda marginaler och tid för träning rekommenderar vi att man gör kursen ca 2-3 månader före beräknat födelsedatum. Är ni sent ute ger webbkursen möjlighet att gå kursen in i det sista eftersom man kan sätta igång i samma stund som man har fått sitt inlogg.

Hur mycket måste man träna för att ha nytta av tekniken?
Bara det faktum att du vet hur du ska göra för att exempelvis möta värkarna gör stor skillnad. Vi har deltagare som hunnit föda sina bebisar under kursens gång och de har haft stor glädje av den teknik de fått lära sig. Däremot är det självklart så att ju mer du tränar/hinner träna, desto större glädje har du av träningen. Kroppen betingas till att agera per automatik – du behöver inte tänka så mycket på vad du ska göra om du har tränat mycket.

Min partner pratar inte svenska - hur kan vi göra?
I fallet med webbkursen kan ni pausa och prata igenom varje övning tillsammans. Det finns även ett engelskt kursmaterial som ni kan läsa och skriva ut om ni önskar.

Vad gör man om man har frågor eller inte förstår?

Hör av er! Vi finns tillgängliga per mail och dagtid per telefon. Se startsidan för kontaktuppgifter.